Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. . 11

 
Εκ μέρους του Πρωθυπουργού και όλης της κυβέρνησης χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων. Θα ήθελα να καλωσορίσω τους εκλεκτούς συναδέλφους αρχιτέκτονες σε αυτήν τη συνάντηση που πραγματοποιείται σε μια ξεχωριστή συγκυρία για την Ελλάδα.

Σήμερα καλούμαστε να αλλάξουμε το κυρίαρχο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που βασιζόταν σε μια άκρατη κατανάλωση οικονομικών και περιβαλλοντικών πόρων και σε μια χαμηλής ποιότητας παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Καλούμαστε να δομήσουμε μια οικονομία που θα σέβεται τους φυσικούς πόρους και θα θέτει στο επίκεντρο την καινοτομία, την ποιότητα και την εξωστρέφεια.

Αναμφίβολα, το 2011 πρέπει να είναι έτος δημιουργίας για κάθε παραγωγικό κλάδο της χώρας. Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει και αυτός είναι ο στόχος της Κυβέρνησης. Πρέπει να τεθούν οι βάσεις των αλλαγών που δεν τολμήσαμε επί δεκαετίες στη διαφάνεια και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του Κράτους, στην οικονομία και στην παραγωγή, στην κοινωνία.

Σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια, οι αρχιτέκτονες, οι πλέον δημιουργικοί τεχνοκράτες, έχουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο να επιτελέσουν ακριβώς διότι μπορούν να συνδυάζουν τον πραγματισμό με την καινοτομία και να επινοούν νέα εργαλεία υπέρβασης της δυσκολίας.Ζητούμε από τον ΣΑΔΑΣ να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της εποχής για αλλαγές και ανάπτυξη. Εμείς, από την πλευρά μας, θα είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους Έλληνες αρχιτέκτονες.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Αύριο θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για τις πολιτικές του ΥΠΕΚΑ που αφορούν τον κλάδο.